Wat doen wij?

Stomerij de Wilde verzorgt uw kleding van het moment dat uw textielstukken bij ons binnenkomen tot het moment dat u ze weer fris in ontvangst neemt met de grootst mogelijke zorg. Bij binnenkomst wordt ieder stuk zorgvuldig geïnspecteerd – zijn er bijvoorbeeld speciale vlekken of andere onvolkomenheden die extra aandacht nodig hebben? We kijken het onderhoudslabel na op eventuele bijzonderheden. Nadat dit gedaan is, worden uw eigendommen genummerd. Voor het kleurbehoud worden lichte en donkere materialen van elkaar gescheiden. Gevoelig materiaal wordt apart gehouden. 


Hoe reinigen wij?

Stomerij de Wilde reinigt de kleding in de vloeibare koolwaterstoffen (ook wel bekend als KWL). Deze reinigingsmethode is vele malen beter dan door middel van Perchloorethyleen (ook wel bekend als PER). PER staat al jaren op de zwarte lijst van schadelijke en slecht afbreekbare stoffen. KWL is tevens veel milieuvriendelijker. Daarnaast hebben wij een van de grootste en meest moderne reinigingsmachines. Gordijnen, pakken en andere kleding worden in een handomdraai chemisch gereinigd. 


KWL heeft aldus vele voordelen ten opzichte van andere reinigingsmethoden:

  • beter kleurresultaat, kleuren blijven als nieuw
  • reiniging zonder chloor
  • textiel ruikt fris, geen nare PER lucht meer
  • minder slijtage van het textiel


De Wilde

Services

Stomerij de Wilde reinigt veilig en secuur. 

De computergestuurde reinigingsmachine wordt gevuld, en afhankelijk van de trommelinhoud kiezen we een programma om het textiel met een speciaal oplosmiddel schoon te spoelen. 

Het weefsel wordt niet aangetast en er treedt geen krimp op – zoals bij wassen met water wel vaak het geval is. Het oplosmiddel wordt gedestilleerd voor hergebruik en het textiel in de trommel gedroogd. Alle stukken worden nagekeken op achtergebleven vlekken. Als die er zijn, worden ze alsnog handmatig verwijderd.


Na de behandeling moet textiel er weer als nieuw uitzien. 

Om dat te bereiken, wordt alles vakkundig in vorm gebracht met een pers of strekpop die stoom door het textiel blaast. Vorming van glansplekken is daardoor vrijwel uitgesloten. Voor deze afwerking is wel de nodige expertise vereist, die Stomerij de Wilde ruimschoots in huis heeft. Tot slot controleren wij de stukken een laatste keer op imperfecties. Mochten die er zijn, dan verhelpen we ze uiteraard. Aan de hand van de aangebrachte nummers worden alle stukken voor u klaargehangen of -gelegd. Gegarandeerd schoon en fris!


Goed verzorgde uitstraling is zeer belangrijk voor onze klanten

Een verzorgd uiterlijk en een professionele uitstraling zijn heel belangrijk voor onze klanten. Kleding speelt daarbij een hoofdrol. Omdat we weten hoeveel uw goede kleding waard is, doen wij ons uiterste best om die in perfecte conditie te houden. Vuil en vlekken worden grondig aangepakt, maar wel op een manier die vriendelijk is voor het textiel: kleuren en weefselstructuur blijven honderd procent intact. Na deze reiniging voelt het materiaal prettig aan en zijn eventuele onaangename luchtjes verdwenen. Ook vettige verontreiniging op bijvoorbeeld wol, polyester of zijde kan zonder krimp of andersoortig vormverlies verwijderd worden. Kortom: wij zorgen ervoor dat u goed verzorgd voor de dag komt. Elke dag.